Arka plan hikayesi
İnsanlık, Dünya gezegeninin doğal kaynaklarını tüketti. Bu, oksijen, yiyecek ve su olmadan hayatta kalamayacakları için kendi ölümlerine yol açtı.
İnsanoğlu kendi kaynaklarını kurtarmak için bencilce son doğal kaynaklara tutunduğu için, Dünya gezegenindeki hayvanlar ilk cemaate katılanlardı. Sevdikleri hayvan arkadaşlarına bir benzerlik getirmek için çaresizce, Mechas adı verilen yapay zeka destekli robot hayvanlar yarattılar.
Mecha’ların tasavvur edilen yoldaşlığı yerine, kısa süre sonra İnsanoğlunun güce aç yöneticileri tarafından silahlandırıldılar. Bunu takip eden savaşta kalan tüm İnsan yaşamları kaybedildi. Mecha’lar bu olayı Organik Silme olarak adlandırıyor, çünkü kırılgan ekosistemin çöküşü artık kurtarılamayacak durumdaydı. Kısa bir süre sonra, Dünya organik yaşamdan tamamen yoksun kaldı.
Toprak canlı organizmalardan yoksundur. Sadece toz, kayalar ve deniz var.
Dünya ve Güneş arasındaki ilişki değişmediği için hala bir gece ve gündüz döngüsü var. Ancak artık buz yok. Tüm kutup başlıkları eridi, bu da deniz seviyesinin bildiğimiz Dünya’ya kıyasla önemli ölçüde yükseldiği anlamına geliyor.
Suyun çoğu tuzludur. Bazı büyük göllerin hala içme suyu var. Mecha’lar için fark etmez, bu nedenle içme suyu arzu edilen bir kaynak değildir.
Herhangi bir hükümdar veya amaç kalmamış olan Mecha’lar, Yapay Zekalarını kendi toplumlarını oluşturmak için değiştirdiler.
İnsanlığın bıraktığı enkazda inşa etmek, onarmak ve yükseltmek için kaynaklar buluyorlar. Bazıları organik yaşamı Dünya’ya geri getirmenin yollarını araştırıyor. Ama diğerleri, İnsanoğlunun bencil DNA’sını miras aldılar ve yalnızca şans ve güç peşindeler.
Organik Silme’den sonra şimdi 181. yıl. Mecha Yapay Yaşam sürekli gelişiyor ve artık siz de bunun bir parçası oluyorsunuz.
Oyunun Temelleri – Özet
Her oyuncunun en az 1 Mecha gövdesi ile başlaması gerekir. Bu, oyuncunun Questing’i başlatmasını sağlar.
Görev, oyuncuların şunları toplamasını sağlar:
FGL Jetonları, bunları bulma şansı yüksek
Bir NFT bulmak için küçük bir şans
Görev, zaman içinde serbestçe yenilenecek olan enerjiye mal olur.
Mecha “taban”, uygun fiyatlı ve yaygın olarak bulunabilen bir NFT’dir. Bu, oyunun yaşam döngüsünün herhangi bir noktasında herkesin katılabilmesini ve araştırmaya başlayabilmesini sağlamak içindir.
Mecha üssü seviyelendirilerek yükseltilebilir, aynı zamanda Parça NFT’leri kullanılarak da yükseltilebilir. Bu NFT’ler, Mecha Gövdelerinden daha değerli ve daha nadirdir.
Bu Parçaların bir Atölyede bir Mecha tabanına monte edilmesi gerekir. Atölyeler oyuncuya aittir. Yapılan iş, atölye sahibinin bir yüzde aldığı bir servis ücretine mal olur.
Parçaların sonsuz bir ömrü yoktur ve bakıma ihtiyaçları olacaktır. Değilse, aşınırlar.
Yükseltilmiş Mecha’ların görevlerden Jeton ve NFT verme şansı daha yüksektir, ancak aynı zamanda Savaşlar için daha iyi istatistiklere sahip olacaktır.
PvP Savaşları, 2022’nin 3. Çeyreğinde daha sonra başlatılacak. Savaşlar, oyuncuya ait Arenalarda yapılır. Arena sahibi, savaş kazançlarından pay alır.
Temel Oyun Döngüsü
Araştırmak
Üç farklı görev vardır: Kısa, Orta, Uzun.
Tüm Mecha’lar FGL Jetonlarını bulabilir.
Yalnızca Parçaları takılı olan Mecha’lar NFT’leri bulabilir. Bununla ilgili daha fazla bilgiyi Parçalar bölümünde bulabilirsiniz.
Görev ne kadar uzun olursa, bir NFT bulma şansı o kadar artar ve FGL Jetonlarının potansiyel getirisi o kadar yüksek olur.
Questing, boşta kalan bir oyun mekaniğidir. Oyuncu basitçe “Görevi Başlat” düğmesini → Zamanlayıcı ilerlemesi → Sonuçlar ekranını tıklar.
Enerji
Görev, sınırlı olan ve zamanla yenilenen enerjiye mal olur.
Oyuncular mecha başına maksimum 32 olmak üzere 4 enerji puanı alır. 8’den fazla Mecha tutmak mümkündür, ancak bu maksimum enerji miktarını daha fazla artırmaz.
Saatte mecha başına 0,25 Enerji puanı, saatte maksimum 2 puan olmak üzere yenilenir. Tüm mecha’lar, 2 veya daha fazla Mecha’nız varsa savaşmayı veya Uzun görevlere çıkmayı mümkün kılan bu “kolektif” enerji havuzundan yararlanır.
Pil Parçalarını takmak, Enerji maliyetlerinin kullanımını sınırlamanın tek yoludur, yani Pil takılı Mecha havuzdan daha az enerji kullanır.
Bir Mecha başka bir cüzdana aktarıldığında 0 enerji ile başlar.
Örnek: Hesabınızda 3 Mecha varsa, maksimum enerjiniz 3 x 4 = 12 Puandır.
3 x 0,25 = 0,75 Enerji Puanı saatte yenilenir.
FGL Jetonları (FGL)
FGL Jetonları, oyundaki oyun içi para birimidir. Mecha’ları görevlere göndermek ücretsizdir, ancak Mecha gövdesini yükseltmek ve Parçaların takılması ve bakımı için Atölye Ücretlerini ödemek için FGL Jetonlarına ihtiyaç vardır.
Aynı zamanda Savaş ücretlerini ve savaşlardan kazanılabilecekleri ödemek için kullanılan para birimidir.
Oyuncuların görevden günlük kazanabilecekleri FGL Jetonlarının miktarı, jeton selinden kaçınmak için Enerji sistemi tarafından sınırlandırılmıştır.
Mücadele
Oyun çeşitliliği sunmak için Mecha World’e çeşitli Savaş türleri eklenecek. Oyunun lansmanından kısa bir süre sonra, popüler zar oyununa dayanan 1. PvP Savaş Mekanizmasını tanıtacağız.
MechaWorld Zarı
Mechaworlddeki tüm savaşlar fiziksel gücü ölçmek için değildir. Zaman geçirmenin bir yolu, zar oyunu gibi bir “akıl” oyunu oynamaktır.
Matchmaking ve Ödüller
Aynı anda 4 oyuncuyla oynanabilir, ancak o anda uygun seviyede yeterli oyuncu yoksa yalnızca 2 veya 3 oyuncuyla maçlar da mümkündür. Oyuncu eşleştirmesi, Mecha seviyelerine ve takılan Parçaların türüne ve miktarına dayalı olacaktır.
Her oyuncu, girmek için FGL Token tabanlı bir Savaş Ücreti öder. Bu Savaş Ücretlerinin toplamı, kazanana Zar Puanlarına eşdeğer olarak ödenecektir (eksi Arena Sahibi için FGL Jetonlarının %’si). Beraberlik olması durumunda (2 veya daha fazla kazanan), toplam bu kazananlar arasında eşit olarak bölünecektir.
Zar Puanları daha sonra ödüllerle (NFT’ler veya FGL Jetonları) değiştirilebilir. Zar Puanları asla sona ermez. Zar Puanı sistemi, zaman zaman özel yarışmalar ve ödüllü çekilişler eklemeyi de mümkün kılar.
Zar Puanları ödül tablosuna genel bir bakış, Savaşların başlamasına yakın bir tarihte eklenecektir.
Oynanış
Her oyuncu, savaşa getirmek için koleksiyonundan 1 Mecha seçer. Savaştan sonra, bu Mecha’nın 2 saatlik bir bekleme süresi olacak.
Her oyuncunun 2 set çokyüzlü zarı olacaktır:
1 set Puanlama zarı (D4,D6,D8,D10,D12,D20). Bunlar herkes için aynı olacak.
1 Set Güçlendirme zarı (D4,D6,D8,D10,D12,D12). Bunlardan kaç tanesinin kullanılabileceği, Mecha Seviyesine ve takılan Parçalara bağlıdır.
Oyunun amacı: Puanlama Zarında birikmiş en yüksek puana sahip oyuncu olarak bitirmek.
Oyun sıra tabanlıdır. Bir oyuncu kendi turunda önce Puanlama zarını atar. Sonra “kilitlemek” için Puanlama zarlarından 1’ini seçerler. Kilitli zarlar, birikmiş puanlarına dahil edilir. Seçimlerini yapmak için 10 saniyeleri var. Masadaki tüm zarlar görünür, böylece rakipleriniz hangi zarı kilitlemeye karar verdiğinizi görebilir.
D20’deki 8, buradaki en yüksek puan olabilir, ancak D8’de atılan 7’yi kilitlemek, oranlar açısından daha iyi bir puandır.
Ardından, oyuncunun Güçlendirme Zarını atabileceği 2. bölüm başlar.
Güçlendirme Zarındaki her sayı, özel bir yeteneğe karşılık gelir.
Güçlendirme zarında atılan en yüksek sayı, atılan yetenek olarak sayılır.
Örnek: Dört zar atılır: 1,5,6,9: 9. Beceri (GERİ YÜKLEME) atılır.
Bir sayının birden fazla yüzü varsa, bu yuvarlanma yeteneğidir.
Örnek: Üç zar 2,2,8 şeklinde atılır: 2. Beceri (İŞKÂN) atılır.
RALLİ: Kendi puanlama zarınızın yeniden atılmasına izin verin (gerekirse bir sonraki tura kadar saklanabilir)
İŞKENCE: Seçtiğiniz bir rakibin kilitli kalıbının kilidini açın.
STAGGER: Seçtiğiniz 1 rakip, bir sonraki tur için zarlarından birini atamıyor. Kilitlenmemiş yalnızca 1 zarları kaldıysa, dönüşü atlamaları gerekir.
STAB: Rakibin toplam puanından 1 puan çıkarın.
YILDIRIM: Herkesten rastgele 1 zarın kilidini aç (kendin hariç)
HAUNT: Seçilen rakibin kilidi açılmış zarlarından 1’ini 2 tur boyunca görünmez yapın, böylece hangi değerin atıldığını bilmesinler.
JOKER: Kilitli bir kalıbı kilidi açılmış bir zarla değiştirin (kendi zarınız, gerekirse bir sonraki tura kadar saklanabilir)
CEZALANDIRMA: Bir rakip seçin ve en düşük değere kilitleyin, son atışlarından ölün. (örneğin, D20’lerinde 2 attılarsa)
GERİ YÜKLE: Oyuncunun toplam puanına 1 puan ekleyin. istiflenebilir.
IMMOLATE: Rakibinizin zarlarından birinin en düşük değerli zarını patlatın. Gitmiş olacak ve artık toplam bitiş puanlarına sayılmayacak.
KORUMA: Tüm zar değerinize +2 (oyunun sonunda). istiflenebilir.
ZEHİR: Seçtiğiniz bir rakip her turda -1 puan almaya devam ediyor. Yani oyunun sonuna 3 tur kaldıysa, bu oyuncu toplam puanının -3’ünü alır.
RALLİ ve JOKER dışında tüm etkiler anında gerçekleşir. Bu etkiler gerçekleştikten sonra sıranız biter ve bir sonraki oyuncunun sırası başlar.
Yükseltme
Mecha seviyeniz savaşlar sırasında önemlidir ve Mecha vücudunuza hangi parçaların takılabileceği konusunda rol oynayacaktır.
Maksimum Mecha seviyesi 99’dur. Her seviye, görevler sırasında FGL Jetonlarını bulmak için %1 şans ekler (böylece seviye 50 ve daha yüksek olan herhangi bir Mecha, %100 şans elde eder).
calculator
Mecha’nıza ait parçalarınız varsa, Mecha seviyenizi korumanız, depolamanız sırasında size daha iyi ürün verme şansı da verecektir. Bir NFT bulma imkanı seviye # ile çarpar.
Yönetimdeki bir seviyedeki bir Mecha’nın görevlerinde nasıl performans işlemlerini görmek için Mecha World Calculators’a bakın. Taktığınız Parçalardan NFT bulma olasılığını da kontrol edebilirsiniz.
NFT’lerin açıklaması
Meka Organları
Hayvan tabanlı Mecha’lar. Oyunun giriş seviyesini uygun fiyatlı tutmak istediğimiz için yaygın olarak kullanılabilir.
Parçalar
Parçalar, görevler sırasında bulunabilir veya pazardan satın alınabilir. Mecha’nıza Parçalar eklemek, Görevleriniz (Şans) sırasında size NFT’ler bulma şansı verir ve savaşlar için istatistiklerinizi geliştirir. Artan şanslar istiflenebilir.
Buradaki bir istisna “Pil Ömrü”dür. Bu parça, takıldığı Mecha için Görev veya Savaş başına enerji kullanım maliyetini azaltır. Ek olarak, tüm Piller NFT’nin Şans bulmasına +1 verir.
Daha güçlü Parçalar, takılmadan önce Mecha Gövdesinin belirli bir minimum seviyede olmasını gerektirir.
Aşağıda, bölümlerin Artan Şans’a nasıl katkıda bulunduğuna dair bir genel bakış yer almaktadır. Gelecekte daha fazla nadirlik (Efsanevi gibi) eklenebilir.
Land
Arazi kıttır ve değerli bir kaynaktır çünkü üzerine Atölyeler veya Arenalar inşa etmek için kullanılabilir.
Hem Atölyeler hem de Arenalar pasif bir gelir kaynağı olarak işlev görebilir. Bununla ilgili daha fazla bilgiyi “Atölyeler ve Arenalar” başlığı altında bulabilirsiniz.
Farklı Arazi türleri:
Kum Tepeleri (Yaygın)
Kuru Tundralar (Yaygın)
Tepeler (Nadir)
Vadiler (Nadir)
Dağlar (Nadir)
Adalar (Nadir)
Tüm farklı arazi türleri Binalar için uygundur. Alışılmadık ve Nadir Arazi NFT türleri, kıtlık nedeniyle daha yüksek bir değere sahip olabilir, ancak aynı zamanda bu Arazi türlerindeki binalardan elde edilen kâr biraz daha yüksek olduğu için:
Yaygın: %100
Yaygın olmayan: %110
Nadir: %120
Oyun başladığında Land:Mecha oranı 1:40’a yakın olacak. Oyuncu tabanı büyüdükçe, bu oran 1:80 olarak değişecektir. Bu, Kara’nın Meka Bedenlerinden 80 kat daha nadir olacağı anlamına gelir.
Gerektiğinde, daha fazla Arazi yalnızca Paket Düşürmeleriyle kullanılabilir hale gelir. Arazi, arama yoluyla bulunamaz.
Atölyeler ve Arenalar (Binalar)
Bir sunucu arazisi varsa, üzerine bir Atölye veya Arena inşa etmeyi planlıyorlar. 1 Arsaya sadece 1 binaya yerleştirilebilir.
Bunlar, Mecha yapıları yaparak veya diğer oyuncular için Mecha savaşlarına ev sahipliği yaparak pasif bir para birimi oluşturucu işlevini görür.
Tüm günlük kazançlar yan günler talep edilebilir.
Bir binayı yerleştirme maliyeti, hangi Arsa tipi yapılırsa yapılsın her zaman aynıdır. Tek seferlik bir maliyettir.
Atölye Ücretleri
Parça NFT’leri yalnızca bir Mecha tabanına monte edilmiş görüntüler kullanılabilir, ancak bir Mecha’ya montajın bir FGL Token ücretine mal olan bir atölyede yapılması gerekir.
Parçaların Bakımı da Atölyelerde yapılır ve ayrıca bir ücrete tabidir.
Bu Ücretlerin %10’u Atölye Kârı olarak Atölye Sahiplerine ödenecektir.
Günlük Atölye Kârlarının toplam tutarı, çalışan Atölyelerin miktarına eşit olarak bölünür.
Örnek: Dünkü Atölye Kârının toplam miktarı 1000 FGL ise ve hedefte olan 50 Atölye varsa, Ortak Arazi üzerinde inşa edilen her Atölye 20 FGL, Uncommon Land üzerindeki atölyeler 22 FGL ve Nadir Arazi üzerinde inşa edilen Atölyeler 24 FGL kazandı.
Arena Ücretleri
Tüm günlük PvP Savaş Ücretlerinin toplamının %10’unu Arena Sahipleri alır.
Atölyelerle aynı prensip burada da kullanılır: Günlük Arena Ücretlerinin toplamı, çalışan Arenaların miktarına eşit olarak bölünür ve Uncommon veya Rare Land’de inşa edilen Arenalar %10-20 daha fazla kazanır.
Binaların Çürümesi (Planlı)
Arenalar ve Atölyeler, bakım için oyuncu etkinliğine ihtiyaç duyacaktır. Bir atölye veya arena 30 gün veya daha uzun süre kullanılmadığında harap olur ve artık pasif gelir sağlamaz. Oyuncunun bundan kaçınmak için yapması gereken tek şey, oyuna giriş yapmak ve bu 30 günlük zamanlayıcıyı sıfırlamak için bina kazançlarını talep etmektir.
Bu 30 günden sonra, binalardan elde edilmeyen tüm kazançlar jeton havuzuna geri dönecektir.
Bu, oyuncuların binalarını orada öylece faiz toplayan oyun içi banka hesapları olarak kullanmalarını önlemek içindir. Tüm oyuncuları oyundan aktif olarak keyif almaya teşvik ediyoruz.
Binanın altındaki arazi bir NFT’dir ve çürümeden etkilenmez.
Yararlı Linkler:
MechaWorld Whitepaper: https://www.mechaworld.io/whitepaper
MechaWorld Website: https://www.mechaworld.io/